Від сьогодні у Вараській лікарні запрацює киснева станція

Фото з фейсбуку

У Вараській багатопрофільній лікарні щойно запустили кисневу станцію, яка вирішить потреби у кисні для відділень лікувального закладу, інформує Вараська міська рада.

Обладнання станції, виготовлене у Німеччині, Італії та скомпоноване в Україні, видаватиме об'єм медичного кисню, що дорівнює 105 балонам кисню щодня. У найпіковіші періоди боротьби з пандемією коронавірусу у Вараській лікарні використовували до 85 балонів кисню, які доводилося вручну розвантажувати працівникам КП 'Благоустрій', пожежним, військовослужбовцям в/ч 3045, працівникам лікарні.

"Киснева станція - це підвищення статусу лікарні, коли її ліжка матимуть підведений кисень. Задля розвитку нашої лікарні ми маємо продемонструвати усім, що громада здатна самостійно вирішувати питання такої складності, продемонструвати підтримку депутатського корпусу міської ради, який проголосував за виділення фінансування на придбання обладнання. Сьогодні я хочу іще раз подякувати тим, хто допомагав нам до цього урочистого моменту розвантажувати балони з киснем - загалом вручну було розвантажено 9 тонн.  Дякую пожежним, працівникам КП "Благоустрій", військовослужбовцям, працівникам АЕС, котрі допомогали рятувати людські життя", - сказав у своєму виступі міський голова Олександр Мензул.

Умови, у яких доводилося зберігати балони з киснем, міський голова Олександр Мензул продемонстрував почесним гостям голові Рівненської ОДА Віталію Ковалю та Надзвичайному і Повноважному Послу Словацької Республіки в Україні Мареку Шафіну.
 

Читайте також