Від зморшок і для поліпшення зору: 5 причин прикладати огірки до очей

Фото - відкриті джерела

За допомогою простого методу можна запобігти появі зморшок і зняти напругу з втомлених очей.

Огірки надають відновлювальний ефект на очі і шкіру навколо них. В огірках багато таких корисних для зору вітамінів і мінералів, як тіамін, рибофлавін, вітамін B6, кальцій і магній. Ці прості овочі забезпечують вироблення колагену для сяючої шкіри.

5 причин прикладати огірок до очей щодня:

  1. Освітлює шкіру. Огірки допомагають позбутися від темних кіл під очима. Просто прикладіть до очей на 5-10 хвилин по шматку холодного огірка.
  2. Допомагає від мішків під очиками. Цей овоч містить аскорбінову і кавову кислоти, які знижують набряклість навколо очей за рахунок протизапального ефекту.
  3. Омолоджує. Завдяки тому, що огірок на 95% складається з води, він знімає роздратування шкіри навколо очей і має ефект зволожуючого крему.
  4. Лікує зморшки. Прикладаючи до очей часточки огірків, за місяць можна позбутися від дрібних зморшок. Справа в тому, що в огірках міститься фітохімічна речовина, яке ущільнює кооллагеновий шар шкіри і надає їй пружність.
  5. Не подразнює шкіру. Лікувальні властивості огірків досить м'які, і не викликають роздратування ніжної шкіри навколо очей. А їх антиоксидантні властивості захищають шкіру від вільних радикалів і покращують її здоров'я.

Як використовувати огірок для здоров'я очей:

  • наріжте часточками свіжий прохолодний огірок і покладіть на очі;
  • видавіть сік з огірка, змочіть ватні кульки і нанесіть на шкіру навколо очей;
  • натріть огірок на тертці і нанесіть цю кашку навколо очей. Дайте йому висохнути протягом 5-10 хвилин, і ви побачите різницю протягом місяця;
  • поряд з цим їжте огірки, щоб отримати подвійну користь.

Читайте також