Відомі попередні причини аварії на Рівнеазоті

Сьогодні, 21 липня, під час засідання уряду міністр внутрішніх справ Денис Монастирський озвучив попередню причину НС на підприємстві "Рівнеазот".

Повідомляє Суспільне.

За словами пана Монастирського, заміну трубопроводу було проведено більше десяти років тому. Саме зношеність і корозія матеріалів могли стати фактором, який вплинув на роботу обладнання.

"За попередньою інформацією, капітальний ремонт із заміною трубопроводів не відбувався останнє десятиліття. Тому попередні причини можуть бути — невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточний висновок зробить спеціальна комісія, яка зараз працює на території підприємства", — зазначив міністр.

Він уточнив, що внаслідок події було призупинено роботу одної ділянки цеху азотної кислоти, а виробничий процес не зупинявся. З його слів, витік газу припинив персонал об'єкту через 26 хвилин. Саме ж підприємство працює з 1969 року.

Також Денис Монастирський додав, що правоохоронці розслідуватимуть порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах.

Читайте також