Відомий письменник з Рівненщини потребує допомоги

На фото Микола Пшеничний, джерело - Facebook-блог

Відомий український поет, видавець, країнознавець та громадський діяч Микола Пшеничний хворий на страшну недугу. Маленької пенсії не вистачає, письменник живе скромно. Про це у Facebook-блозі "Знай більше" написала Ксеня Галицька.

Микола Пшеничний вже пережив операцію. Рівненська організація Національної спілки письменників України звертається до усіх небайдужих людей допомогти коштами, хто скільки зможе.

«Не для лікування. Просто для знеболювального, якого на день потрібно на 4 уколи. На жаль, великий поет та дослідник сьогодні живе від укола до укола. Мізерної пенсії не вистачає. Рідних поруч нема», - наголошує поетеса, журналістка Ірина Баковецька.

Нагадаємо, Микола Пшеничний народився 19 липня 1954 в селі Молодаво Дубенського району Рівненської області. Був директором середньої школи, кореспондентом газети "Червона зірка", редактором видавництва "Наш край" та "Край" в Дубні. Працював науковим співробітником Державного історико-культурного заповідника м. Дубно. Активно друкується на сторінках районних, обласних, всеукраїнських видань. Член Спілки письменників України з 1985 року.

Пан Микола лауреат Тувинської республіканської молодіжної літературно-мистецької премії, Рівненської обласної літературно-мистецької премії ім. Бориса Тена та літературної премії-стипендії штату Нью-Джерсі (США), літературної премії ім. Валер'яна Поліщука. І це далеко не всі заслуги Миколи Пшеничного.

Номер карти дружини Пшеничної Любові Антонівни - 4731 2191 1799 0527

Читайте також