Відомий політолог пророкує перемогу Віктору Шакирзяну

Рівне - одне з тих міст-обласних центрів, де місцева політична сила “Рівне Разом” на чолі з її лідером Віктором Шакирзяном мають реальні шанси отримати перемогу на місцевих виборах та сформувати у міській раді більшість. Таку думку на своїй фб-сторінці висловив відомий український політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» - Володимир Фесенко:

“Місцеві вибори-2020 мають одну характерну особливість - домінування місцевих (регіональних) партійних проєктів та їх представників на виборах у мерів. Парламентські партії змушені змагатися не так між собою, як з партіями, які представляють місцеві інтереси”.

Володимир Фесенко вважає, що така ситуація виникла внаслідок децентралізації, а також протистояння місцевих політичних питань та політичного порядку денного, пов’язаного з інтересами парламентських партій. Оскільки, за словами політолога, місцеві інтереси представляють не тільки партії мерів.

“Дуже показовий приклад - м. Рівне. Там чинний мер не бере участі у виборах міського голови. Лідирує на виборах мера Рівного голова партії “Рівне Разом” Віктор Шакирзян. Водночас, згідно з останніми соціологічними дослідженнями, він з великим відривом випереджає своїх конкурентів з парламентських партій і має шанс виграти вибори вже у першому турі. Лідерські позиції і в його партії. У мене одне пояснення - недовіра до київських політичних еліт значно передається їхнім місцевим представникам. Своїм (у тому числі партіям) довіряють набагато більше. Ну, а далі починає працювати оцінка лідерських якостей окремих учасників боротьби за посаду мера міста”, - зазначає відомий український політолог Володимир Фесенко.

Крім того, Фесенко зробив свій прогноз щодо того, хто переможе на місцевих виборах:

“Мій прогноз - в абсолютній більшості обласних центрів переможуть представники місцевих (регіональних) політичних проєктів”.

На думку, Фесенка, попри те, що наразі Віктора Шакирзяна за результатами соціологічних опитувань підтримують понад 37% рівнян, він усе ж має всі шанси отримати перемогу уже у першому турі. Очевидно для цього, партійцям “Рівне Разом” доведеться попрацювати над мобілізацією прихильників та привести їх на виборчі дільниці 25 жовтня.

Читайте також