Відомий рівненський журналіст увійшов до створеної Зеленським Ради з питань свободи слова

Фото - UA: Рівне

Рівнянин, медіаексперт та голова комітету Незалежної медіа-профспілка України Сергій Штурхецький увійшов до складу створеної президентом Володимиром Зеленським Ради з питань свободи слова та захисту журналістів. В указі, розміщеному сьогодні на сайті офіційного представництва глави держави, зазначено, що це буде консультативно-дорадчий орган при Президентові України і увійшло до нього 15 експертів, повідомляє Суспільне.

Утворюючи Раду, президент мотивував в указі її важливість так: «З метою забезпечення дотримання конституційного права на свободу слова, налагодження ефективної взаємодії державних органів, засобів масової інформації, інститутів громадянського суспільства, зокрема щодо запобігання перешкоджанню законній професійній діяльності журналістів».

– Це моє представництво як голови Незалежної медіа-профспілки України, я бачу своїм основним завданням утвердження саме соціальної складової, соціального захисту журналістів. І, звісно, безпекові питання, які зараз стоять дуже гостро. У нас є, на жаль, не дуже позитивний досвід із роботи подібних інституцій за інших президентів. Ну що ж, треба пробувати, треба працювати, – прокоментував Сергій Штурхецький.

Читайте також