Відомо ім`я депутата Рівненської обласної ради, якого вночі поліцейські впіймали п`яним за кермом (ФОТО)

Сьогодні вночі у Рівному поліцейські під час патрулювання вулиць міста затримали п'яного за кермом водія. Ним виявився депутат Рівненської обласної ради від БПП "Солідарність". Втім, прізвище "героя" не повідомляють. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав рівненський журналіст Дмитро Леонтіюк.

Як з'ясувалося, патрульні запідозрили позашляховик "Хонда" білого кольору, в якому, ймовірно, кермувальник був на підпитку. Щоб вияснити це, вони показали водієві вимогу зупинитися для перевірки. Втім, водій цю вимогу проігнорував та кинувся чимдуж тікати від поліції.

Розпочалася справжня погоня, в результаті якої поліцейським таки вдалося зупинити порушника. Виявилося, що за кермом перебував депутат Рівненської обласної ради від пропрезидентської партії БПП "Солідарність" з явними ознаками алкогольного сп'яніння. Проходити тест на алкоголь в присутності двох свідків на місці зупинки депутат відмовився і поїхав у медзаклад. Втім, у лікарні водій теж відмовився проходити освідування на ознаки сп'яніння за встановленою спільним наказом МОЗ і МВС процедурою.

Як повідомляє журналіст у своєму повідомлення, депутат спілкувався з патрульними, застосовуючи нецензурну лайку. Також він у розмові весь час згадував, що був у зоні АТО, і відправляв туди ж і патрульних.

- На думку депутата, вони туди мали рухатись по не означеному азимуту через чоловічі статеві органи невизначених осіб, - йдеться у повідомленні Дмитра Леонтіюка.

В результаті, патрульні все ж склали протокол на "гореводія". Втім, що цікаво, прізвище депутата, якого впіймали за кермом п'яним, поки ніхто не розголошує. Ймовірно, це робиться з подачі самого депутата для того, аби потім мати можливість по-тихому все "вирішити" без зайвого розголосу у ЗМІ. 

Втім, порталу "РівнеМедіа" з власних достовірних джерел вдалося довідатися ім'я "героя". Як нам повідомили, це - 37-річний Микола Іванович Лобчук, який обрався депутатом від Дубровицького району. Сьогодні він є керівником благодійної ГО "Справа миру", яка здебільшого опікується справами АТОвців. Раніше був на посаді заступника директора із соціальних питань Притулку для дітей служби у справах дітей Рівненської ОДА.

Фото - ЧаРівне.інфо

Окрім цього, раніше Микола Лобчук був поміченим у скандалі, пов'язаним з "кришуванням" бурштину на Рівненщині. Нагадаємо, що наприкінці 2015 року громадська організація «Антикорупційний блокпост» опублікувала схему незаконної організації видобутку бурштину на Рівненщині, в якій фігурували прізвища депутатів обласної ради Миколи Лобчука (БПП) та Олександра Васильєва (Радикальна партія), депутата Сарненської райради Микола Клевака («Батьківщина»), тодішнього голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова та народного депутата від «Батьківщини» Сергія Євтушка.

До слова, це вже не перший випадок, коли депутатів обласної ради від БПП "ловлять" п'яними за кермом. Нагадаємо, що лише тиждень тому у Березнівському районі патрульні затримали іншого депутата від цієї партії - 58-річного Миколу Мельника, який також перебував за кермом у нетверезому стані, про що свідчить показник "Драгера".

Читайте також: На Рівненщині депутата обласної ради від БПП впіймали за кермом п`яним.

Читайте також