Відомо, коли здаватимуть ЗНО школярі Рівного

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

ЗНО буде проведено орієнтовно з 25 червня до 17 липня.

Про це у своєму Facebook повідомив генеральний директор директорату вищої освіти МОН Олег Шаров.

Вступна кампанія на основі 11 класів буде посунута на один місяць (серпень замість липня), навчальний рік для першокурсників ймовірно розпочнеться 15 вересня (для інших курсів він може розпочатись у звичайні строки). Календар інших вступних кампаній буде визначений до кінця квітня. Ці строки можуть бути змінені, якщо заборона на відвідування закладів освіти її здобувачами буде продовжена після 1 червня 2020 року.

«Вступна кампанія — ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників до магістратури), ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право») обов’язково будуть проведені. Взагалі ЗНО та інші вступні іспити з використанням технологій ЗНО дозволяють не тільки забезпечити справедливий вступ, але й убезпечити вступників від скупчення в приймальних комісіях та на вступних іспитах, що дуже важливо в цьому році», - зазначив пан Шаров.

У разі вручення свідоцтв про базову середню освіту до кінця червня, вступна кампанія до фахових коледжів для випускників дев’ятих класів може бути проведена без перегляду раніше визначених строків у липні.

Читайте також