Відомо, скільки чоловіків на Рівненщині отримали бронь від мобілізації

Стало відомо, скільки  чоловіків на Рівненщині отримали бронь від мобілізації.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

На Рівненщині бронь від мобілізації отримали 500 військовозобов'язаних. Відомо, що серед них - працівники підприємств, які виконують мобілізаційні завдання, виробляють на потреби ЗСУ та є критично важливими для області.

Як пояснив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, це вже остаточні погодження, що надійшли від Генштабу та Мінекономіки.

Він нагадав, що відповідно до порядку, компанії подають документи в ОВА, де після їх погодження надсилають в Генштаб і Мінекономіки. Якщо ж важливість підприємства підтвердять на центральному рівні, то ті зможуть забронювати 50% військовозобов'язаних.

 «Загалом бронювання отримали працівники 44 підприємств Рівненщини різних сфер, зокрема, медичної, промислової, житлово-комунальної. Але більшість, а саме 28, відносяться до сфери АПК», - розповів Ігор Тимошенко.

 Нагадаємо, якщо компанія відповідає критеріям, визначених постановою Кабінету Міністрів № 76, Рівненська ОВА надсилає документи до Генштабу та Мінекономіки. А для визнання підприємства критично важливим на рівні області – виносить питання на голосування відповідної комісії, яка встановлює відповідність 15 критеріям.

 Бронювання військовозобов'язаних працівників – це відтермінування від мобілізації. Фактично воно діє для того, щоб тил мав можливість підтримувати армію та населення.

Читайте також