Відомо, у які країни експортують найбільше товарів з Рівного

Фото - ілюстративне

У січні–березні 2021р. експорт товарів з Рівного становив 41 млн.дол. США, імпорт – 37,5 млн.дол. Порівняно з січнем–березнем 2020р. експорт та імпорт збільшилися відповідно в 1,7 раза і на 29,2%. Позитивне сальдо склало 3,5 млн.дол. Про це інформує ГУ статистики у Рівненській області.

Основу товарної структури експорту складали продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, продукти рослинного походження, деревина і вироби з деревини.

Найбільші експортні поставки товарів здійснювалися до Румунії, Німеччини, Угорщини, Польщі, Італії.

Основу товарної структури імпорту складали машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного, мінеральні продукти.

Найвагоміші імпортні надходження товарів здійснювалися з Німеччини, Білорусі, Польщі, США.

У І кварталі 2021р. експорт послуг становив 5,3 млн.дол. США, імпорт – 4,1 млн.дол. Порівняно з І кварталом 2020р. експорт та імпорт збільшилися  відповідно на 12,2% та в 1,5 раза. Позитивне сальдо становило 1,2 млн.дол.

Найбільші обсяги експорту припадали на транспортні послуги, послуги у сфері телекомунікації, комп’ютерні та інформаційні послуги.

Головними партнерами в експорті послуг були Польща, Швейцарія, Німеччина, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії, Чехія.

Читайте також