Відомо, яке покарання загрожує рівнянину за дебош у міській лікарні

У поліції Рівненщини розповіли подробиці сутички у приймальному відділенні Рівненської центральної міської лікарні, яка трапилась вночі 28 серпня. Нагадаємо, тоді невідомий чоловік наніс тілесні ушкодження черговому лікарю та розпилив йому в обличчя газовий балончик.

Як попередньо з’ясували поліцейські, медики «швидкої» виїжджали на виклик та доставили для надання допомоги 24-річного жителя Рівного із різаними ранами рук і запахом алкоголю. Разом із ним до закладу приїхала і 21-річна дівчина. В очікуванні чергового лікаря обоє почали поводитися неадекватно, нецензурно лаючись на адресу медперсоналу. У подальшому між 45-річним медиком та «відвідувачами» виник конфлікт і штовханина, під час якої 24-річний зловмисник дістав газовий балончик і розпилив в обличчя лікарю сльозогінний газ. Потерпілий унаслідок вчинених протиправних дій отримав хімічні опіки. 

Правоохоронці встановили особу нападника. Ним виявився житель Рівного 1997 року народження. Раніше чоловік притягувався до кримінальної відповідальності за розбій.

Начальник Рівненського районного управління поліції Роман Штеба повідомив, що найближчим часом нападнику буде оголошено про підозру.

– За даним фактом розпочато досудове розслідування за правовою кваліфікацією, передбаченою ч.1 ст.296 ККУ. За це передбачена відповідальність у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі до 5 років, – зазначив Роман Штеба.

У поліції додали, що сутичці передувала словесна перепалка. Лікаря запросили на допит – після цього встановлять усі обставини. До правоохоронців звернулася також подруга дебошира, яка перебувала з ним у лікарні. Дівчина повідомила поліцію про застосування сили лікарем до її товариша.

Інцидент у ЦМЛ Рівного став приводом заговорити про необхідність організації охорони у приймальних відділеннях медичних закладів у нічний час. Найближчим часом в обласному центрі відбудеться відповідна нарада за участю керівників міста, управління охорони здоров’я та поліції.

Читайте також