Відомо, який продукт найбільше подорожчав на Рівненщині

Фото - ілюстративне

На споживчому ринку області у липні 2021р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,5%. Найбільше подорожчав цукор (на 10,4%). Про це повідомили в управлінні статистики у Рівненській області.

На 2,3–0,1% зросли ціни на кондитерські вироби з цукру, м’ясо птиці, рибу та продукти з риби, свинину, олію соняшникову, безалкогольні напої, маргарин та інші рослинні жири, масло, рис, кондитерські вироби з борошна, сири, фрукти, молоко, яловичину. Водночас на 8,6% подешевшали овочі, на 2,6–0,1% знизилися ціни на кисломолочну продукцію, шоколад, сало, сметану, яйця, макаронні вироби.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 1%, що пов’язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,3%, алкогольних напоїв – на 0,7%.

Одяг і взуття подешевшали на 4,9%, зокрема, взуття – на 7,8%, одяг – на 2,8%.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,1% відбулося за рахунок підвищення цін та тарифів на утримання та ремонт житла на 1,5%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 1,3%.

Ціни на транспорт зросли на 1,3% насамперед за рахунок подорожчання палива та мастил на 2,4%, транспортних послуг – на 2,3%.

Читайте також