Відомого активіста з Рівного звинувачують у сексуальних домаганнях

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Вже декілька днів у соціальних мережах рівненського сегменту обговорюють публікацію Надії Вознюк про те, що у Рівному чоловік представився фотографом і запросив її на зйомку в стилі «ню». Однак, жінка переконує, що цей процес перейшов усі межі. Свою розповідь вона почала з таких слів:

«Про чувака, що два тижні тому намагався запихнути у мене член – пам'ятаєте, того, що представився фотографом, а потім замкнув мене в квартирі і чіплявся».

У пості жінка не описала подробиць, а лише охарактеризувала цю людину. А на запитання одного з читачів «Сталось чи тільки домагався» Надія Вознюк відповіла:

Зі скрінів, котрі вона додала до тексту, стає зрозуміло, що, ймовірно, мова про громадського і політичного активіста Олександра Подвишенного.

"Але в процесі з'ясування обставин я дізналася цікаву річ – тобто логічну: він чіплявся багато до кого з відомих жінок у Рівному, включно з висиланням своїх дікпіків у приват, що в більшості випадків списували на молоді юні гормони. І тут йому не повезло нарватися на мене, не знаючи мене. А я: 1) Уявлення не мала про його політичні амбіції, 2) Жодного бажання не мала мати з ним інтимні стосунки ні за яких обставин та умов, 3) Запитала про нього в людей, яким він не присилав дікпіки, і отримала відповідь, що просто милий хлопчик вчиться фотографувати. Проте ж хлопчик не милий, не хороший, він брехливий, він небезпечний, він підлий. Це, зрештою, відбилося на кількох його невдалих політичних кар'єрах у тих місцях, куди він пхався. До того ж, він якось вже переслідував свою колишню дівчину, пишучи і роблячи їй погані речі, аж поки його не заспокоїв її партнер", - йдеться у дописі.

Жінка зазначила, що отримує і повідомлення про інші факти сексуального насильства над дівчатами. 

У обговоренні до цього допису розповіли ще деякі історії, пов’язані Олександром. Зокрема, про його стажування у Канаді.

"А потім поїхав у Канаду по програмі Канада.Світ.Молодь. Це був рік 2012-2013. звідти дуже швидко повернувся і нам не повідомляли причину. стояло питання про те, щоб його вигнати з універу. нам розповіли, що вигнали його за домагання. він залишився з дівчиною удвох у кімнаті, вона була ніби-то засмучена, що далеко від батьків, а він такий герой - намагався її заспокоїти. після цього дівчина вибігла з кімнати у сльозах і сашка поперли з програми. сашко говорив, що просто обійняв її, коли вона плакала і на цьому все. тоді він це пояснив "ну ви знаєте, ці іноземні жінки, у них усе домагання", - додає авторка посту.

Учора депутат Рівненської міської ради Тарас Обоїста записав відеозвернення з цього приводу, де висловив свою позицію стосовно цієї ситуації:

«Мені неприємно те, що ця людина, персонаж, позиціонує себе як патріот. Я про нього думав, що АТОшник, зараз стоїть питання, що він не АТОшник, лізе в політичне життя», - висловився Тарас Обоїста. Повне відео додаємо нижче.

Сама ж Надія Вознюк, попри такі гучні звинувачення, до правоохоронців поки що не звернулась. Журналістам Рівне Медіа у відділі комунікації поліції області повідомили, що жодних повідомлень із цього приводу вони не отримували.

"Наразі заяв у поліцію з цього приводу не надходило", - зазначили в поліції.

Ми намагались розпитати самого ж Олександра Подвишенного стосовно цієї ситуації. Втім, на дзвінки та повідомлення він не відповідає.

ОНОВЛЕНО: Через деякий час він вийшов на зв'язок і відповів:

"Я буду вирішувати справу в суді. Насправді, не хочеться зайвого резонансу, який не має під собою жодних достовірних підстав", - написав Подвишенний.

Читайте також