Відомого лікаря з Рівного можуть відсторонити від роботи через відмову від вакцинації

Відомого лікаря з Рівного Павла Сільковського можуть відсторонити від роботи через відсутність щеплення від коронавірусу. Про це сам лікар написав у Фейсбук та пояснив, чому досі не вакцинувався. 

Нагадаємо, нещодавно МОЗ відповідним наказом № 2664 розширило перелік професій, які підлягають обов'язковій вакцинації. Тепер це стосується працівників органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я та комунальних підприємств та установ. 

- Я теж належу до тих, кого, ймовірно, можуть відсторонити. Адже досі не отримав відповідного щеплення. Що ж, так то й так, значить на певний час потрібно буде переорієнтувати свою діяльність, - пише Павло Сільковський. 

Лікар додає, що не є противником щеплень та не намагається когось від цього відмовити та навпаки рекомендує щеплення, якщо "це відповідає логіці та здоровому глузду". 

- Сам щеплений відповідно до календаря, як і усі мої п’ятеро дітей. Але я не хотів щепитися від ковіду в тому числі тому, що перехворів раніше і отримав природній імунітет. Після того багато разів контактував з важкими ковідними пацієнтами в реанімації, з амбулаторними, яких потрібно було оглянути. І протягом усього цього часу імунітет, слава Богу, не потребував підсилення, - пише лікар. 

За його словами, він розмірковував над тим, аби щепитися заради подорожей за кордон. Проте, мовляв, не поспішав, поки це не було актуально. 

- Проте, тепер моя відмова - це мій персональний протест проти примусу і неправди, яку нам озвучують досі. Як і кожен медик, який має багато знайомих медиків, я маю 100 плюс варіантів просто отримати сертифікат, але не роблю цього, намагаючись показати, що з людьми потрібно говорити не так, - додає він. 

1. Прем‘єр-міністр Шмигаль заявляв про те, що вакцинація в Україні є і буде добровільною. Але по факту це неправда. І я не можу це підтримувати.

https://ua.interfax.com.ua/news/general/775847-amp.html

2. Чиновники різних рівнів заявляли про те, що вакцинація є єдиним способом повернутися до нормального життя, але по факту це теж неправда. Інакше, чому зачинив свої кордони тричі вакцинований Ізраїль, а більше, ніж на 90% вакциновані Нідерланди знову пішли на жорсткий локдаун? Чому ряд країн перестали пускати до себе вакцинованих, а ті, що пропускають, вимагають від них ще додатково і тести?

3. Враховуючи те, що з нового року моя лікарська зарплата має складати більше 20 тис грн, я міг би собі дозволити робити тести кожного разу, коли йтиму на чергування в лікарню. І таким чином довести свою безпечність. Але навіть такої опції в наказі немає. Лише вакцинація, ефективність якої в умовах нових штамів є сумнівною. Але яка все-одно стає обов’язковою для все нових категорій громадян. То ж чи справді головна мотивація таких заходів - це безпека?

Читайте також