Відпрацювання Дубровицького району: поліцейські вилучили три мотопомпи та два автомобілі

У протидії незаконному видобутку бурштину поліцейські Дубровицького відділу спільно із нацгвардійцями та оперативним штабом учора, 20 листопада, задокументували три факти порушення правил охорони надр.

Під час відпрацювання території Осівської сільської ради правоохоронці вилучили три мотопомпи кустарного виробництва, обладнання для незаконного промислу та два транспортних засоби — «УАЗ» і «ГАЗ-66» без державних номерних знаків.

За фактами порушення правил хорони надр відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України. Вилучені обладнання та транспортні засоби доставлені на територію Дубровицького відділу поліції.

Загалом за десять місяців поточного року до підрозділів поліції області надійшло 1296 повідомлень щодо незаконного видобутку бурштину-сирцю, із яких 171 — кваліфіковані як кримінальні правопорушення. У результаті вжитих заходів поліцейські вилучили 64мотопомпи, 26 транспортних засоби та майже 881 кілограм «сонячного» каміння.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також