Відтепер у Рівному безпритульні коти мають право на підвали будинків

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Сьогодні на пленарному засіданні чергової двадцять четвертої сесії Рівненської міської ради вирішили, як бути з котами в місті. Відтак, депутати проголосували за заборону вилову котів в Рівному, щоправда, є деякі вийнятки. Зокрема: 

- необхідності вжиття заходів регулювання чисельності безпритульних котів способом стерилізації, здійснення вакцинації та/або з метою прилаштування  їх до нових власників із залученням представників громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження;

- обставин, що створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей, з метою карантинування для підтвердження чи спростування антропозооносних захворювань. Письмове підтвердження чи спростування наявності в тварини антропозооносних захворювань надає ветеринарний лікар. Спричинення твариною загрози здоров’ю людей підтверджується чи спростовується відповідною письмовою медичною довідкою встановленої форми.

Відповідно до рішення міської ради, рівняни тепер не повинні створювати перешкод для перебування котів у підвальних приміщеннях:

...для виконання котами функції природної дератизації, надаючи їм доступ до комірних та підвальних приміщень;

- забезпечити дотримання норм експлуатації підвальних, комірних приміщень і горищ, запобігати ненавмисній і навмисній ізоляції там котів, що може загрожувати їм загибеллю;

- у випадках отримання звернень фізичних або юридичних осіб щодо наявності обставин, що створюють загрозу життю, здоров'ю та безпеці людей, причиною яких зазначено наявність безпритульних котів у нежитлових приміщеннях, спрямовувати копію такого звернення до громадських об’єднань, статутною метою яких є захист тварин від жорстокого поводження, з метою  безпосереднього вирішення питань на місцях виникнення зазначених вище обставин спільно з представниками цих організацій та профільного підприємства (переміщення безпритульних котів у притулок на іншу соціально та санітарно прийнятну територію у разі такої необхідності, прилаштування  до нових власників).

А от регулювати чисельність безпритульних котів у Рівному за допомогою стерилізації з обов’язковою вакцинацією та візуальною ідентифікацією. 

Читайте також