Відзавтра розшириться перелік професій, для яких вакцинація є обов`язкова

Відзавтра, 9 грудня, в Україні розширюєтсья перелік професій, для ких вакцинація від COVID-19 є обов'язковою. Це працівники виконавчих органів влади, Укрпошти, Укрзалізниці тощо. Про це на брифінгу нагадав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. 

Відзавтра набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров'я про розширення переліку професій, для яких вакцинація є обов'язкова. Цього разу мова йде про працівників підприємств, установ та організацій належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів, а також працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші), - зазначив Віктор Ляшко. 

Віктор Ляшко нагадав, що як тільки працівник отримав принаймні одне щеплення, то підстав для відсторонення, або продовження відсторонення його від роботи немає

Отримання принаймні першої дози не вважається ухиленням, або відмовою від вакцинації. У такому випадку він має бути допущений до роботи, - сказав глава МОЗ. 

Нагадаємо, 8 листопада почали відстороняти від роботи чиновників та освітян, які підлягатимуть обов'язковій вакцинації. 9 листопада МОЗ розширило перелік професій, для яких вакцинація є обов'язкова. 

 

Читайте також