Вигорів майже гектар лісу: у Житомирській області підрахували мільйонні збитки від збитого літака ЗСУ

На Житомирщині внаслідок дій російського агресора було завдано шкоди довкіллю на понад 4,5 мільйона гривень.

Про це повідомляють у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

У кінці березня в районі села Дениші Житомирської області внаслідок бойових дій було збито літак ЗСУ, який здійснив падіння на лісовий масив (ДП «Шепетівський військовий лісгосп»).

Відповідно до «Методики розрахунку неорганізованих викидів забруднюючих речовин або суміші таких речовин в атмосферне повітря внаслідок виникнення надзвичайних ситуацій та/або під час дії воєнного стану та визначення розмірів завданої шкоди» від 13 квітня 2022 р. № 175, спеціалістами Інспекції проведено розрахунок заподіяної шкоди, зумовленої забрудненням атмосферного повітря неорганізованими викидами внаслідок пожежі, яка становить майже 1,5 млн. гривень.

Нагадаємо, що в кінці травня державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з працівниками лісового господарства було проведено обстеження місця падіння літака та встановлено, що на загальній площі 0,9 га пошкоджено 652 дерева різних порід. Загальний розмір шкоди склав понад 3 млн. гривень.

В загальному, державному підприємству російська федерація завдала збитків на загальну суму понад 4,5 млн. гривень.

Відповідні матеріалі та розрахунки передані до Оперативного штабу при Державній екологічній інспекції України та правоохоронних органів з метою документування та стягнення нанесених збитків довкіллю з російської федерації.

Читайте також