Викладачів вишів змушують вакцинуватися, а студентів - ні: Роман Сафонов назвав причини

Ілюстративне фото

В Україні до переліку професій, обов'язкових до щеплення від коронавірусу входять педагоги. Йдеться як про школи, так і про вищі навчальні заклади. Вже з 8 листопада нещеплених освітян відсторонюють від роботи без збереження зарплати. 

Сьогодні під час брифінгу головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов пояснив, чому викладачів змушують щеплюватися, тоді як повнолітніх студентів це не стосується.

"Логіка тут в тому, що викладачі, як правило - люди набагато старші, ніж студенти. Питання - хто від "ковіду" більше страждає - діти, підлітки чи старші люди? У переважної більшості в молодих людей коронавірус має перебіг легший. Летальність менша за 1 відсоток. У групах віком 50 і вище смертність вже неприйнятно висока - до 7 відсотків. Якщо взяти групу 60+, то це буде смертність більше 10 відсотків - захмарно", - зазначив пан Сафонов.

За словами чиновника, щеплювати потрібно першочергово тих, хто має високі ризики померти від вірусу.

"Відомо, що щеплення людей, яким вже за 50 років рятує багато життів. Коли будуть щеплені викладачі та всі групи ризику і хвиля не зупиниться, то, можливо, справа дійде і до студентів. До цього вже прийшли в багатьох країнах", - додав головний санлікар області.

Читайте також