Віктор Шакирзян перевірив стан реалізації проекту із заміни електроопор

У Рівному триває реконструкція електромереж в районі вулиць Чорновола, Новодвірської та Корнинської. Для ефективної роботи свої зусилля об’єднали міська влада та «Рівнеобленерго». 

Наразі тут замінюють старі аварійні електроопори на сучасні. Невдовзі оновлять електромережу, після чого будуть облаштовувати сучасне вуличне освітлення. Такі кроки дозволять підвищити якість електропостачання, надійність опор і покращити безпеку мешканців у темну пору доби. 

«Це – перший приклад того, як можуть співпрацювати міська рада з обленерго. Це спільний проект, який дає можливість вирішити потребу в оновленні електроопор і мереж. В цьому районі старі були в жахливому стані. Ми, як міська влада, організували цей процес і виділили кошти на освітлення і на зняття старих опор. Такий крок дасть можливість і надалі швидко і оперативно реалізовувати спільні з обленерго проекти. Плануємо, що в липні ми  закінчимо роботи зі встановлення опор і мереж. Після чого відбудеться тендер на встановлення освітлення. Тож найближчим часом сучасне і гарне світло матимемо в цьому районі. Оскільки це спільний проект, нам вдається заощадити чимало коштів і швидко провести ремонтні роботи», - зазначив з цього приводу секретар Рівнеради Віктор Шакирзян.

Однією із переваг цього проекту є те, що на місці декількох опор з’явиться одна, на яку і повісять лінії електромережі.

«У цьому році було заплановано реконструкцію мереж 0,4кВ, що стосується вулиць Корнинськоі, Весняної, Скоропадського та прилеглих до них. Тут орієнтовно проживає дві сотні наших споживачів. Ми робимо реконструкцію, покращуємо якість електроенергії, підвищуємо надійність електропостачання. Маємо спільний проект із міською владою щодо вуличного освітлення. Протяжність нових ліній – орієнтовно 4 км ліній на нових залізобетонних опорах нової якості. Нинішні доволі небезпечні – старі опори вже майже в критичному стані, є тріщини. Ми плануємо і надалі так співпрацювати, якщо будуть об’єкти», - розповів начальник відділу капітального будівництва ПрАТ «Рівнеобленерго» Дмитро Лескавка.

Обійшовся цей проект місту та Рівнеобленерго у майже 4,5 млн гривень. Підрядник робіт  Олександр каже, що опори намагаються не ставити на приватній території, аби не створювати додаткових незручностей для людей.

«Донині труднощі були з погоджувальними і дозвільними документами, але зараз цього немає. Виконуємо роботи так, щоб мінімально ставити опори на приватній території. Там ми ставимо тільки ті, які ведуть світло безпосередньо до господарства людини, - сказав Олександр. 

Наразі, виставлені майже всі опори, але для того, щоб не навантажувати лінію великою кількістю споживачів, від трансформаторної підстанції дається ще одна лінія по опорах, щоб розкидати споживачів по різних лініях, аби була нормальна напруга в домівках».

Читайте також