"Він не міг не боротися... мабуть, тому так рано згорів": історія захисника з Рівного, який загинув за Україну

У Дубні сьогодні, 30 квітня, поховають захисника з Рівного Олександра Кулика. 26-річний Героя поклав своє життя на Донеччині у бою з окупантами.

Церемонія прощання відбудеться завтра у Рівному на майдані Незалежності о 10-ій годині.

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Загиблий воїн разом із іншим рівненським Героєм Владиславом Гудачиком знали один одного з дитинства, адже жили у сусідніх будинках. Разом вони і загинули у Донецькій області.

26-річний Олександр Кулик — найстарший з трьох братів у сім’ї. Із дитинства захоплювався книжками, просто “ковтав” одну за одною, тож вчителі у рідній 27 школі називали його маленьким професором. Захопився спортом, бойовим гопаком і виростив із себе справжнього українського дуба...

Після закінчення школи з відзнакою запальний та затятий хлопець вступив у Львів на економічний. Але не міг спокійно спостерігати за подіями, тож не маючи й 18 років долучився до Правого сектору й добровольцем вирушив на Схід. А вже у 2018 році підписав контракт на військову службу.

Відтоді, пригадує мама, хлопець постійно був у гарячих точках нашої країни. І був до того готовим, за роки пройшов навчання у всіх можливих курсах — з виживання, тактичної медицини та інше. А щире серце прагнуло закрити собою, захистити від біди цілий світ.

“Він мав такі гени, що не міг не боротися, мусив завжди перемагати, прагнув справедливості, мабуть, тому так рано згорів...” - каже мама Героя.

У скорботі батьки, у скорботі і двоє братів Олександра — один із них вже захищає нашу країну, а найменший готується її боронити...

Поховають Олександра Кулика у Дубно, на малій батьківщині його матері.

Читайте також