"Вірю, що повернемось додому, до українського Сєвєродонецька", - історія сімейного лікаря, який працює на Рівненщині

В одній із лікарень на Дубенщині працює сімейний лікар з Донеччини Сергій Борисович.

На Рівненщину він приїхав разом із дружиною Іриною. Із початком повномасштабного вторгнення російських окупантів подружжя не планувало залишати домівку: чоловік працював лікарем загальної практики сімейної медицини амбулаторії селища Билбасівка Слов'янського району на Донеччині.

Коли бойові дії посилились, дружина відмовилась виїжджати сама, тому вони вирішили їхати разом.

- Дружина знайшла контакти волонтерів, які евакуювали людей в західні області України. – розповідає Сергій Борисович. – Ми сіли в автобус і зійшли вже на Рівненщині. Тут не було ні рідних, ні друзів. По прибуттю, поїхали туди куди нас спрямували. 

Сергій Борисович каже, що на Дубенщині йому подобається: красива природа, хороші люди. Подружжю допомогли знайти окреме житло, яке вони орендують.

Коли дізнались, що Сергій Борисович – сімейний лікар, спрямували до місцевого центру первинної медико-санітарної допомоги. Ось вже два місяці він працює тут сімейним лікарем, обслуговує жителів одніє з територіальних громад. Має чергування і в пункті для тимчасового перебування переселенців – лікує й підтримує земляків, які також вимушені були втікати від війни. 

- Тут я вже познайомився з багатьма людьми, хлопці-футболісти на стадіоні вітаються. – жартує Сергій Борисович. – Звісно, додому хочеться, бо починати все заново, в новому місці - не просто. Вірю, що ми повернемось додому, до українського Сєвєродонецька. А поки чекаємо на перемогу України, працюю і намагаюсь допомогти іншим.

Читайте також