Вишнева наливка: простий рецепт і поради

Кожен із нас хоча б раз у житті пробував ягідні наливки або домашнє вино, наприклад, з полуниці. І якщо ви думаєте, що приготувати такий напій дуже складно, то ви помиляєтеся, інформує theLime.

Інгредієнти: вишня (1 кг), горілка (0,5 л), цукор (300-400 г).

Приготування:

  • Порада: Наливку можна робити з додаванням горілки (добре очищеного самогону, натурального коньяку) або без. Відповідно, і міцність напою вийде різна.

Вишню промиваємо під проточною водою кілька разів, проколюємо зубочисткою і висипаємо в ємність з широким горлом шарами: шар вишні, потім 3-5 столових ложок цукру, потім знову шар ягід. Останнім повинен бути шар цукру.

  • Порада: Якщо ви переживаєте, що продукт може нашкодити вашому здоров'ю (вишневі кісточки містять ціанід і синильну кислоту, проте цукор і процес настоювання їх повністю нейтралізують), кісточки можна попередньо дістати з ягід.

Потім заливаємо вміст алкогольною основою - ягоди повинні бути покриті приблизно на 1-2 см, і закриваємо кришкою. Ємність з напоєм ставимо в темне місце з кімнатною температурою, 1 раз в день перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор.

Через 35-40 днів проціджуємо наливку через кілька шарів марлі, а вишні викидаємо.

  • Порада: Якщо ви робили наливку без кісточок, цей етап слід зробити після 60-го дня.

Пробуємо напій на смак - можна додати трохи цукру. Потім розливаємо наливку в пляшки і герметично закриваємо.

Зберігати вишневу наливку можна в прохолодному приміщенні близько 3-х років. Міцність такого напою - приблизно 25-30%.

  • Порада: Перед подачею наливку найкраще охолодити. Також її можна розбавити яблучним, вишневим або апельсиновим соком.

 

Читайте також