"Включили камери і почали робити концерт": мер Рівного та керівник КАТП прокоментували конфлікт через сміття (ВІДЕО)

У Рівному між мешканками приватного сектору та працівниками КАТП-1728 виник конфлікт через в'язку зелені. 

На відео, яке опублікували у спільноті rivne_1283, видно, що жінки обурились тим, що працівник підприємства відмовився забрати траву та зелень з їх ділянок. Чоловік пояснив це тим, що вони займаються побутовими відходами, а траву вивозити не зобов'язані. Ще одним аргументом було те, що вага пакунка перевищувала норму.

Чоловік лаявся та категорично відмовився приймати сміття, навіть після того, як клунок принесли самотужки мешканці будинків. У свою чергу авторка відео знімала це все на камеру та погрожувала скаргами та публічним висвітленням конфлікту.

Чи повинні були працівники забрати сміття та чи чекає на них покарання - розповів Рівне Медіа керівник комунального підприємства КАТП-1728 Сергій Марчук.

"У тариф КАТП по приватному сектору на вивіз сміття входить зілля та листя, але гілки не входять. Вони сказали, що вони обрізали виноград і це свого роду гілки. Але працівники не забрали перший раз відходи, бо крім того, що викидати, сміття повинне бути запаковане у закриту тару. Тобто це пакет або контенер до 20 кілограм. Там явно було більше і працівники зробили зауваження, що потрібно сортувати. Вона відразу подзвонила до КАТП і майстер направив працівників назад. Однак, була домовленість, що жінка розфасує сміття на частини. На таку умову вони погодились, але замість того, щоб розфасувати, вони включили камери і почали робити концерт. Однак, сміття все ж вивезли", - коментує Сергій Марчук.

За його словами, із працівником, який лаявся, буде проведено бесіду.

"У такій формі не можна спілкуватися із мешканцями. Це була провокація - жінки провокували їх на ту форму спілкування. Але варто враховувати, що працівники прибирають місто, вони роблять ту роботу, на яку важко знайти людей. Хотілося б, щоб мешканці міста розуміли, що цих людей потрібно поважати за їх нелегку працю. Встав, пішов, взяв і викинув - це неприпустима форма спілкування", - зазначив начальник КАТП.

Сьогодні міський голова Рівного Олександр Третяк також прокментував конфлікт.

"У мене буде розмова на предмет етики та комунікації працівників підприємства з мешканцями міста. Хочу зазначити, що будь-яке комунальне підприємство, будь-який працівник, який працює у комунальних підприємствах міста, не має права поводити себе таким чином, як поводили себе вчора працівники КАТП-1728. Ми сервісна служба міста, яка має надавати максимально якісні послуги. Мешканки не дуже етично поводились, але працівники також мають тримати язик за зубами. Мені байдуже з якої ноги ви проснулись. Я звертаюсь зараз як до мешканців міста, так і буду вимагати у керівників комунальних підприємств. Ми маємо взаємно поважати один одного. Тому, як мешканці міста мають з повагою ставитись до тих, хто працює у громаді, наводить лад, чистоту і порядок. Так само працівники тих сервісних служб мають з повагою ставитись до мешканців міста", - прокоментува мер Рівного.

 

Читайте також