Власники автошротів готові платити офіційні податки за ввезення автомобілів в Україну

Фото - Автошрот

Як і в країнах Європи, в Україні досить популярні автомобільні штори. Підприємці купують вживані автомобілі у західних країнах, але через недоліки українського законодавства реєструють їх в Польщі, витрачаючи від 400 до 700 євро. Після цього шукають іноземця, який провезе автомобілі через кордон. За це платять йому ще декілька сотень євро. Загалом, близько тисячі євро з одного автомобіля, які мали б іти в український бюджет – поповнюють бюджети інших країн.

Як розповів народний депутат від партії "Слуга народу" Дмитро Соломчук, він спілкувався багато із підприємцями, які займаються такою діяльністю і вони готові сплачувати податки в український бюджет, мито за дозвіл розібрати автомобілі тут і продавати запчастини.

«Вони готові за кожен автомобіль платити від півтори до двох тисяч доларів, дивлячись, який це автомобіль. Без дозволу реалізації його як цілого автомобіля, без дозволу постановки на облік. Для того, щоб лиш їм надали дозвіл на розбирання автомобіля - офіційний, і вони могли б офіційно торгувати запчастинами. За даними цих підприємців, кожен місяць на територію України завозять орієнтовно 8-10 тисяч таких автомобілів. Якщо прорахувати річний бюджет, скільки б вони сплатили на митниці, це орієнтовно на 4,5 – 5 мільярдів гривень ми можемо офіційно наповнити бюджет, а не вивезти ці кошти в Польщу, Литву чи Латвію», - пояснив Дмитро Соломчук.

Пан Соломчук також додав, що разом із цими підприємцями буде готувати зміни в законодавстві, аби спростити роботу автошротів. Адже, окрім наповнення бюджету, це ще й робочі місця для тисяч водіїв і підприємців, які мають лафети.

 

Читайте також