Власниці кафе з Рівненщині присудили штраф у 17 тисяч гривень

Фото з відкритих джерел, ілюстративне фото.

4 листопада цього року в обідню пору в кафе "Привокзальне" у місті Сарни підприємциця приймала відвідувачів, у який не було негативних тестів на коронавірус або ж сертифікату про вакцинацію від коронавірусу. Це виявили правоохоронці. Тож на жінку склали протокол за порушення правил карантину щодо людей. 

На той час в області діяв "червоний" рівень епідеміологічної небезпеки. 

Справу передали до суду. Під час засідання підприємиця пояснила, що працівники поліції під час перевірки відібрали у неї пояснення, які вона підписала. Також їй дали підписати чистий протокол, завірили, що її ніхто не буде притягувати до адміністративної відповідальності.

Попри це, суд визнав жінку винною у порушенні правил карантину щодо людей (ч.1 ст.44-3 КУпАП" та призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це становить 17 000 гривень.

З неї також стягнуть 454 гривні судового збору.

Постанова може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником протягом десяти днів з дня її винесення.

Читайте також