Власниця була в шоковому стані: у Вараші п`яний чоловік викрав автівку і розтрощив її

27-го жовтня у місті Вараш у мікрорайоні Будівельників чоловік викрав автомобіль «Renault Scenic». Про те, що 39-річний варашанин не є власником цього транспортного засобу, з’ясували після його пригод.

Так, уночі правоохоронці помітили авто, котре рухалось без увімкнених фар. На вимогу чоловік не зупинився, а лише додав газу – почав і надалі порушувати правила дорожнього руху. Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

На одній із вулиць міста він не впорався із керуванням та врізався у гаражне приміщення. 39-річний кермувальник мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. На нього поліцейські склали адмінпротоколи за скоєння ДТП і керування в стані сп’яніння, а також винесли постанови за порушення ПДР. Транспортний засіб із численними механічними пошкодженнями помістили на територію відділу поліції.

А вже вранці до поліції звернулась 47-річна мешканка Вараша із заявою про зникнення авто. Вона повідомила, що напередодні невідомий його викрав з-під вікон їх квартири. Коли працівники поліції показали доставлений після нічних пригод автомобіль, жінка була шокована його станом.

Як з’ясували поліцейські, чоловік заявниці декілька тижнів тому загубив ключ від авто, який і знайшов підозрюваний. «Фортуна» посміхнулася йому, коли чужий транспортний засіб відчинився, але тепер за це може потрапити на тривалий час у місця позбавлення волі.

Під час проведення невідкладних слідчих дій у рамках досудового розслідування за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом зловмисника затримали в порядку статті 208 КПК України. Слідчі Вараського ВП за погодженням із Вараською окружною прокуратурою 28 жовтня повідомили 39-річному чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за частиною 1 статті 289 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців за скоєння майнових злочинів, запобіжного заходу.

За скоєне зловмиснику може загрожувати до п’яти років за ґратами.

Читайте також