Водіїв Рівненщини перевірятимуть на готовність до зими

фото - Фейсбук

До уваги перевізників Рівненщини!

Маємо за необхідність поінформувати Вас про те, що з метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів, небезпечних вантажів і багажу, попередження аварійності на автомобільному транспорті загального користування в зимовий період з 26.11.2018 по 19.12.2018 проводиться комплекс профілактичних заходів на автомобільному транспорті «Перевізник зима – 2018». 

В рамках зазначених заходів просимо Вас під час перевезення пасажирів і вантажів приділити належну увагу виконанню вимог законодавства про автомобільний транспорт у частині безпеки перевезень, особливо приділивши увагу підготовці водіїв та транспортних заходів до роботи в зимовий період.

Звертаємось до водіїв з проханням бути максимально уважними за кермом, дотримуватися безпечної дистанції і швидкості руху, контролювати технічний стан свого транспорту. Особливу увагу приділити виконанню вимог і правил безпеки при виконанні перевезень дітей до закладів освіти та під час екскурсійних перевезень. Не допускати фактів перевезення організованих груп дітей на маршруті протяжністю більше 250 км одним водієм.

Управління наголошує, що своєчасне проведення навчань, інструктажів з охорони праці, безпеки руху з водіями, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів стосовно виконання ними вимог законодавства про автомобільний транспорт, проходження навчання, щодо володіння практичними навичками з надання домедичної і медичної допомоги потерпілим внаслідок дорожньо-транспортних пригод, є запорукою якісного, ефективного та безпечного надання послуг мешканцям Рівненщини.

В період з 26 листопада по 19 грудня п.р. спільними мобільними групами з числа працівників управління, Національної поліції, фіскальної служби та органів виконавчої влади будуть проводитися рейдові перевірки з приділенням особливої уваги:
- обов’язковому проведенню передрейсових медичних оглядів водіїв та передрейсових технічних оглядів автобусів і вантажних автомобілів;
- обов’язковому зберіганню транспортних засобів у спеціально пристосованих для цього містах;
- проведенню відповідних інструктажів з водіями транспортних засобів щодо використання ланцюгів проти ковзання під час експлуатації транспортних засобів у складних погодних умовах;
- додержанню перевізниками вимог законодавства у частині оформлення дозвільних документів, дотримання вимог Положення про робочий час та час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів;
- технічному стану транспортних засобів, використанню зимових шин, справності запасних виходів,відповідності зовнішнього і внутрішнього спорядження транспорту встановленим вимогам, їх готовності до роботи в зимовий період.

За інформацією Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області

Читайте також