Водія маршрутки на Рівненщині оштрафували на 17 тисяч, але він не буде їх сплачувати

У Здолбунові 49-річний водій перевозив пасажирів на території, у якій установлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

Це зафіксували ще в кінці жовтня минулого року. Чоловік здійснював перевезення пасажирів автомобільним транспортом марки «ХАЗ», який працював в режимі маршрутного таксі на сполученні «Рівне-Здолбунів-Івачків», чим порушив п.п.1 п.15 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року та вчинив правопорушення, передбачене ст.44-3 (порушення правил щодо карантину) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Місцевий суд визнав його винуватим у вчинення цього адмінпорушення та наклав штраф у розмірі 17 тисяч гривень.

Водій та його адвокат не погодились із цим рішенням і подали апеляцію, з прохання скасувати постанову суду, а провадження у справі закрити у зв’язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення.

У Рівненському апеляційному суді матеріали справи розглянули та прийшли до висновку про часткове задоволення апеляційної скарги.

Водія визнали винним у порушенні правил карантину, але штраф він сплачувати не буде, так як закінчились строки про притягнення до відповідальності.  

 

Читайте також