Водія, який на смерть збив 17-річну дівчину на Рівненщині, «посадили» на 7,5 років

фото ілюстративне

На Рівненщині у Зарічненському районному суді засуджено до семи з половиною років позбавлення волі 50-річного мешканця Зарічного за вчинення ДТП, у якій загинула неповнолітня дівчина.

Нагадаємо, що ця смертельна дорожньо-транспортна пригода трапилася у вересні 2018 року в обідню пору доби у Зарічному – водій автомобіля «ЗАЗ» порушив Правила дорожнього руху та виїхав на ліве узбіччя, де на смерть збив 17-річну дівчину, яка саме йшла повз, а після того, не зупинившись, врізався у паркан. До слова, за результатами медичного огляду водій перебував у стані алкогольного сп'яніння - його рівень алкоголю в крові становив 2,53 проміле.

У судовому засіданні обвинувачений давати показання відмовився. Однак прокурором-обвинувачем у суді повністю доведено винуватість особи у вчиненні тяжкого кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої).

Відтак, погодившись із позицією прокуратури Рівненської області, суд визнав достатніми зібрані докази для винесення обвинувального вироку стосовно цього водія – його визнано винним у вчиненні даного злочину та засуджено до позбавлення волі строком на 7 років і 6 місяців з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки.

Читайте також