Водію з Костополя, який спричинив ДТП з п`ятьма постраждалими, присудили 4 роки за ґратами

У Рівному судили уродженця Костополя, який спричинив масштабну ДТП поблизу Рівному з п'ятьма постраждалими. 

Нагадаємо, ДТП сталася близько 9 ранку 4 листопада 2020 року. Водій "Renault Scenic" поблизу села Забороль, не дотримавшись дистанції, зіткнувся з попутним автомобілем "Mercedes-Benz S 350". Після чого той виїхав на зустрічну смугу руху та зіткнувся з автомобілем "Mercedes-Benz ML 250 Bluetec". 

У результаті чого постражали водій та пасажир автомобіля "Mercedes-Benz S 350" та троє пасажирів автомобіля "Mercedes-Benz ML 250 Bluetec". 

Сам обвинувачений визнав вину повністю. 

Одна із потерпілих у суді сказала, що внаслідок ДТП втратила здоров`я, довго взагалі не ходила, є інвалідом другої групи, залишилась без роботи.

Зазначила, що обвинувачений з нею після ДТП не спілкувався, пробачення не просив, збитки завдані злочином не відшкодував. Цивільний позов підтримала у повному обсязі, також наполягала на суворовому покаранні для обвинуваченого. 

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив покарання виді позбавлення волі на строк чотири роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки.

Обвинуваченого взяли під варту в залі суду. Строк покарання будуть рахувати з 30 березня 2023 року.

Читайте також