Волонтерська замість Колгоспної: як називатимуться нові вулиці у Вараській громаді

У Вараській громаді триває процес дерадянізації та дерусифікації, який передбачає перейменування вулиць. Шість нових назв уже обрали під час громадських обговорень, ще шість мають обрати згодом, пише "Суспільне". 

Наприклад ,вулиця Колгоспна у Вараші існувала кілька десятків років. Тепер її назвуть Волонтерською. Так вирішили на засіданні виконкому, далі — рішення за депутатами міської ради на найближчій сесії. 

Вулиці перейменовують не лише у Вараші, а й у селах громади. Наприклад, у селі Більська Воля нові назви отримають вулиці Колгоспна та Бегми. У селі Рудка перейменують вулицю Жовтневу. 

Цьогоріч під час війни також перейменували дві вулиці в селі Сопачів.

"По Колгоспній у нас є багато молодих хлопців і дівчат, які також підтримали пропозицію назви Зоряна. А щодо Партизанської, то пропозицій не було від жителів, то ми так вирішили на комісії, що назвемо в честь піщаного кар'єра", — розповів "Суспільному" староста сіл Сопачів, Щоків і Діброва Сергій Бойко.

А ще у Вараші є вулиця Курчатова.

"До цього часу люди живуть радянським союзом, наші батьки і діти, тому ми маємо від цього відходити і маємо розвивати свою історію, своїх героїв, які створили новітню історію України", — каже заступник міського голови Вараша Дмитро Стецюк.

11 травня виконавчий комітет оголосив громадські обговорення. Жителі Вараської громади можуть запропонувати свої варіанти нових назв вулиць, не залежно від того, живуть вони там чи ні.

Читайте також