Восени в Україні можуть зрости в ціні деякі продукти

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Згідно з прогнозами експертів, з осені в Україні почнуть дорожчати продукти. Деякі позиції товарів помітно зростуть у ціні. Про це інформує видання BusinessUA., пише Comments.ua.

Вже у вересні подорожчають м'ясні продукти, а також відбудеться зростання цін на молоко і яйця. Очікується, що вартість цих товарів збільшиться приблизно на 20%. Що стосується фруктів і овочів, то ціни на них будуть залежати від погодних умов і отриманого в результаті урожаю.

За словами фахівців, ціни на цукор до осені поточного року залишаться колишніми. Також не торкнеться подорожчання і соняшникової олії, ціна на яку вже досягає в середньому 70 гривень за один літр. До слова, цього літа, подорожчали цукор і соняшникова олія.

Економіст Євген Невмержицький зазначив, що зростання цін на олію пов'язане з попитом на соняшник у світі. Підприємцям не вигідно продавати продукт на внутрішньому ринку за цінами, які нижчі за ті, за якими вони можуть реалізувати на експорт. Що стосується цукру, то на нього були підвищені ціни в країні в сезон консервації. Експерти вважають, що виробники цим і скористалися.
 

Читайте також