Впорядкувати за три роки: які вулиці Рівного першими почнуть змінювати вивіски?

фото ілюстративне

Виконавчий комітет Рівненської міської ради 13 листопада затвердив Порядок розміщення вивісок у Рівному. Відтак, як раніше повідомляв портал "Рівне Медіа", за три роки місцеві підприємці повинні демонтувати та встановити нові вивіски, якщо ті не відповідають нормам, що визначені в Порядку.

"Реалізація цього проекту передбачається на три роки. Будемо дивитися, які виникають питання, будемо шукати компроміси з підприємцями. Будь-якого дозвільного документу не передбачено. Підприємець всього навсього інформує управління містобудуваня та архітектури. В тих випадках, де розробляться загальне концептуальне рішення затвердження паспорту фасаду будівлі, то ми запроваджуємо цим рішенням ведення реєстру в електронному вигляді. Це для зручності, аби розуміли, що було задекларовано, а що є насправді," - розповів заступник міського голови Рівного Віталій Герман.

Упродовж першого року вивіски мають впорядкувати на вулицях Соборна (від Київської до Дубенської), 16 липня та Симона Петлюри. За два роки привести вивіски у відповідність до вимог Порядку мають на вулицях Київська, Відінська, Степана Бандери, Грушевського, Княгині Ольги, Чорновола, Міцкевича, Гагаріна, Князя Володимира, Небесної Сотні, Поштовій, Словацького, Набережній, кавказькій, Пушкіна, Костромській, Данила Галицького, Курчатова, Карнаухова, Дубенській, Макарова, Млинівській, Шкільній, Замковій, 24 серпня, Драгоманова, Пересопницькій, Поповича, а також на Майдані Незалежності та Проспекті миру. На всіх інших вулицях вивіски повинні впорядкувати за три роки.

З порядком демонтажу вивісок можна ознайомитися у 6 розділі.

Регулювати діяльність у сфері розміщення вивісок у Рівному буде управління містобудування та архітектури Рівного. Дозвіл на встановлення вивіски не потрібен. 

Читайте також