Встановили особи 10 російських окупантів, які мародерили у Бучі

Правоохоронці встановили 10 російських окупантів, які займались розграбуванням мешканців Бучі на Київщині та пересилали награбоване своїм родичам. 

Про це повідомляє Офіс генпрокурора. 

- За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора встановлено та повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни 10 військовослужбовцям РФ, які розграбували майно цивільного населення Бучанської міської територіальної громади Київської області (ч. 1 ст. 438 КК України), - йдеться у повідомленні. 

За даними слідства, з 24 лютого по 31 березня 2022 року військовослужбовці військової частини нацгвардії РФ під час окупації м. Бучі займалися розграбуванням цінностей місцевого населення. Виключно з метою особистої наживи російські військові забирали приватне майно городян, яке ніяк не могло бути використано у військових цілях: від нижньої білизни та одягу до великої побутової техніки.

Після звільнення територій Київської області, окупанти, відступивши до РБ, з м. Мозир пересилали награбоване в Україні майно поштовими відправленнями своїм родичам.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у міжнародний розшук.

 

Читайте також