Встановили особу ще одного військового РФ, який знущався із мешканців Гостомеля - Венедіктова

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила, що вдалось ідентифікувати ще одного російського ката, який знущався з мешканців Гостомеля на Київщині.

Це Андрій Хітров - військовослужбовець зведеного підрозділу управління росгвардії у Кемеровській області рф.

"Прокурори Київської обласної прокуратури спільно з СБУ зібрали докази того, що він разом із іншими російськими військовослужбовцями у березні 2022 року у окупованому Гостомелі «кошмарили» населення незаконними обшуками. Шукаючи українських захисників та правоохоронців, загарбники вибивали вікна і двері. Під час одного з обшуків окупанти залякували цивільних зброєю. Знущання дійшли до того, що вони змусили людей повністю роздягнутися. Після цього людей тримали у підвалі. Бранців били прикладами зброї по ребрах і ногах, погрожували зброєю та імітували страту. Нелюди морили їх голодом і спрагою", - розповіла Венедіктова.

Хітрову повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням, що є порушенням законів та звичаїв війни.

Якщо вам відома додаткова інформація про причетність підозрюваного до цих та інших воєнних злочинів – сповіщайте на наш єдиний доказовий хаб https://warcrimes.gov.ua/ або звертайтеся до Київської обласної прокуратури: 097-053-04-65, 097-838-31-87, 050-107-66-75.

Читайте також