Вулицю Міцкевича в Рівному ремонтувала волинська фірма за майже півтора мільйона гривень (ФОТО)

Два місяці тому в Рівному зробили поточний ремонт асфальтного покриття на вулиці Міцкевича. За виконані роботи Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Рівненської міської ради 16 вересня перерахувало кошти у сумі 1 322 322 гривень для ТзОВ "Унiдор Сервiс". Фірма також надала один рік гарантійного терміну на виконані роботи.

"Унiдор Сервiс" -  волинська фірма, яка займається будівництвом доріг і автострад. До слова, у першій половині вересня ця фірма отримала низку перерахунків від інших замовників, зокрема, Департаменту регіонального розвитку та ЖКГ Волинської ОДА, САДу у Житомирській області, САДу у Волинській області та низки сільських рад.  Однак, сума, яку їм заплатило управління ЖКГ виконавчого комітету Рівнеради, - найбільша з початку вересня.

На сайті «Прозоро» є інформація про проведення тендеру. Його було оголошено декілька разів:

  • 6 червня стартував тендер, але його відмінили 14 червня у зв`язку з неможливістю усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань державних закупівель;
  • Другий раз тендер оголосили 27 червня, але тоді торги не відбулися через подання для участі менше двох тендерних пропозицій;
  • Аналогічна попередній ситуація була і після оголошення тендеру 16 липня, але тоді вже був один учасник - ТзОВ "Унiдор Сервiс", яке пропонувало суму 1 358 556,00 гривень. Замовник виставив очікувану вартість – 1 380 000 гривень.

І вже 9 серпня оголосили знову проведення аукціону, знову був лише один учасник, з яким заключили договір - ТзОВ "Унiдор Сервiс".

Як зазначив керівник ініціативи «За чесний тендер» Святослав Клічук, якщо на тендер двічі не приходила достатня кількість учасників, то замовник напряму обрав виконавця.

«Сума менша через акти виконаних робіт. Так як конкурентів не було, а фірма "Унiдор Сервiс" запропонувала суму 1 358 556,00 гривень, то й погодилися. Хоча, сума могла бути і менша за умови конкуренції. Так як закрили відповідно до актів виконаних робіт, тому  вийшла сума, менше і запропонованої, і очікуваної». 

До слова, згідно із Державними будівельними нормами України, поточний середній ремонт - відновлення необхідних транспортно-експлуатаційних показників проїзної частини (рівності та шорсткості покриттів шляхом влаштування поверхневих обробок, тонкошарових покриттів або інших шарів зносу), виправлення незначних пошкоджень окремих елементів автомобільної дороги (земляного полотна, укосів виїмок та насипів, водовідведення, штучних споруд та інших) і доведення елементів облаштування до нормативних вимог.

 

 

 

 

Читайте також