Вже виконали річний план: лісівники Рівненщини подбали, щоб було чим садити ліс у наступному році

Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства завершили виконання весняних лісокультурних робіт. Завдяки сприятливим погодним умовам, навесні вони виконали річний план зі створення лісових культур – в області посадили 3234,9 га лісів, при цьому заліснювали зруби вже і цього року.

Також лісівники посіяли 19,5 га розсадників і вже восени матимуть понад 30 млн штук сіянців стандартного садивного матеріалу для весняної лісокультурної кампанії 2021 року.

Нині в області створено широку мережу постійних і тимчасових розсадників з сучасними тепличними відділеннями, де ведеться робота з вирощування садивного матеріалу в умовах контрольованого середовища та з закритою кореневою системою. Це дозволяє лісівникам вирощували високоякісний посадковий матеріал, стійкий до кліматичних змін та підходящий до різних типів лісорослинних умов.

Останніми роками лісівники області звертають особливу увага на оптимізацію кількості тимчасових розсадників та зосередження основного об’єму робіт з вирощування основних лісоутворюючих порід на постійних розсадниках – в умовах контрольованого середовища та з закритою кореневою системою. Така практика дає можливість ефективно проводити роботи з вирощування садивного матеріалу, застосувати весь комплекс робіт з агротехніки, максимально використовувати механізацію, гербіциди та інші сучасні технології, адже всі процеси відбуваються під постійним пильним контролем спеціалістів.

Для прикладу новітні підходи до вирощування садивного матеріалу, які дають високий результат, використовують лісівники Сарненського, Соснівського та Костопільського лісгоспів. На підприємствах створені тепличні відділення, відділення з вирощування сінців з закритою кореневою системою, садивного матеріалу декоративних порід та сучасні комплекси з переробки та зберігання лісового насіння. Такий комплексний підхід дозволяє отримувати максимальний ефект при мінімальних затратах.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненського ОУЛМГ.

Читайте також