"Я не можу дивитись, як моє дитя два місяці до 3 часа дня в телефоні" - мама з Рівненщини про дистанційне навчання

Фото з відкритих джерел

Сьогодні зранку мешканці села Тріскині, що в Сарненському районі, вийшли на протест. Батьки проти дистанційного навчання їх дітей. Обурені селяни зібрались біля місцевої школи.

Школа не працює через те, що відсоток вакцинованих вчителів становить менше 80-ти.

На зустріч із мамами приїхали представники міської громади. Люди передали консультанту міського голови звернення із проханням дозволити проводити очне навчання. Сама зустріч була доволі бурхливою: усі доводили свою правоту, кричали тощо.

«Ми не приїхали для того, щоб ви нас принизили і образили. Ми це звернення передамо, до побачення», - сказав консультант міського голови.

Матері перекрикували одна одну. Основні їх меседжі:

"А з ними гарно повелись? Люди 30 років в школі пропрацювали, а їх викинули тако". "Лучше б ви сюди геть не їхали". "А вчителям необідно, батькам необідно". "Правильно, щоб вчителі сиділи вдома, бо їх відсторонили". "Я не можу дивитись, як моє дитя два місяці до 3 часа дня в телефоні. Вранци в 10 почався, жди 40 минут, поки хтось щось там і дальш урок". "Мені треба цілий день сидіти в хаті. Одна в першу зміну інша в другу зміну. В мене теж своя робота є"." Ото шо ви пишете, то филькина грамота, нікуди вони його не подадуть". "Низи все видержать". "Учіть, будь ласка, конституцію, як Отче наш і ніколи нікому не показуйте сертифікати. Це ваше право. Вмійте його відстояти".

Запис трансляції.

Читайте також