"Я не офіціант": чи покарають кондуктора тролейбуса у Рівному за хамство

Ілюстративне фото

Хамство у громадському транспорті Рівного - явище не нове. Однак, за два дні у місті стали резонансними два таких інциденти. Йдеться про поведінку водія маршутки вчора та про агресивну відповідь кондуктора тролейбусу сьогодні.

Пасажирка тролейбусу на марштуті №1 Яна опублікувала у вайбер-спільноті "Рідне Рівне" допис про хамську поведінку кондуктора. За її словами, чоловік агресивно відреагував на прохання закрити вікно у салоні.

"На моє ввічливе прохання до кондуктора закрити вікно я почула у відповідь цілу купу негативу: "Я не офіціант! Я на державній роботі і нічим тут вам не зобов'язаний! Встаньте і закрийте!"

Це все супроводжувалося криком на весь салон тролейбуса. Прошу звернути увагу Рівнеелектроавтотранс на поведінку Вашого персоналу та роз'яснити їхні обов'язки по обслуговуванню пасажирів та манери розмови! (кондуктор чоловічої статі)", - йдеться у пості.

На сторінці КП "Рівнеелектроавтотранс" РМР опублікували реакцію на даний інцидент:

"У соцмережах та деяких ЗМІ поширюється інформація про недостойну поведінку одного з наших кондукторів. Дякуємо за зворотній зв'язок і по суті питання повідомляємо:

Хамству - бій! Нечемне ставлення до пасажирів з боку наших працівників є неприпустимим, оскільки це суперечить нашій філософії клієнтоорієнтованості та доброзичливості. Тому, якщо випадок дійсно мав місце, приносимо вибачення", - пишуть у пресслужбі підприємства.

Водночас, користувачам електротранспорту нагадують, що існує чіткий порядок опрацювання скарг: за необхідності для оперативного реагування громадяни можуть писати приватні повідомлення на сторінку "Рівнеелектротрансу", на які заявникам нададуть відповіді негайно після розгляду посадовими особами підприємства.

"Випадок, про який йдеться - на особистому контролі директора.

Мусимо нагадати, що пасажири теж повинні виявляти взаємоповагу та бути чемними з кондукторами. Пасажирам дозволяється відчиняти та зачиняти вікна самостійно - якщо це не заважає іншим.

Допис у соцмережі - це не підстава для дисциплінарного стягнення! Це лише думки однієї людини, часто імпульсивні та не підкріплені доказами", - додають у пресслужбі підприємства.

Читайте також