"Я відправлю вашу школу в повітря": у Рівному учень "замінував" навчальний заклад

Співробітники СБУ у Рівному викрили "мінера", який вчора повідомив про вибухівку у школі №6.

Нагадаємо, вчора, 16 грудня, на електронну адресу навчального закладу надійшло повідомлення із наступним текстом:

«Я хочу сообщить вам о нескольких взрывных устройствах на территории вашей школы. Я заминировал вашу школу, отправлю вашу школу на воздух, осталось времени до завтра 8.30».

За тривогою підняли усі спецслужби, включно із вибухотехніками. У приміщенні школи та на прилеглій території провели обстеження. Вибухівки та небезпечних предметів не виявлено - повідомлення було хибним.

Встановлено, що до інциденту причетний учень цієї школи. 

За фактом неправдивого повідомлення про замінування навчального закладу зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про притягнення підлітка або його батьків до відповідальності відповідно до чинного законодавства України.

Служба безпеки України попереджає, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, порушує безпеку суспільства, заподіює істотну майнову шкоду та призводить до інших негативних наслідків. За таке діяння Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. За те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Читайте також: У Рівному ввечері в одній зі шкіл шукали вибухівку

Читайте також