Як доглядати за часником в червні, аби він виріс великим?

У червні часнику, посадженому восени, потрібен особливий догляд. Важливо знати, яких правил потрібно дотримуватися, і виконувати їх, інформує Ukr.Media.

Городникам добре відомо, що в перший літній місяць у цієї рослини повинне припинитися зростання бадилля і починається формування головок. Щоб вони виросли великими і соковитими, доведеться постаратися.

Як доглядати за часником в червні

Перше правило — грамотний полив. Ця культура любить воду, але все залежить від часу та інших факторів.

У червні, якщо на вулиці жарко, потрібно зволожувати ґрунт під часником не менше двох разів на сім днів, а то і частіше. Однак слід поступово скорочувати поливи і до кінця місяця це робити лише раз на тиждень, а за 14 днів до збирання плодів і зовсім не поливати.

Величезне значення мають і добрива. Азот часнику в перший місяць літа зовсім не потрібен. Числа 15-го допускається моно-підгодівля — грядки бажано пролити розчином з 1 ст. л. гранул сірчанокислого калію і 10 л води.

Не менш важливим є і видалення стрілок. Як тільки рослина випускає ці квітконоси на 10-15 см у висоту, до того, як вони почали скручуватися, їх треба виламувати, залишаючи від кожного шматочок в 2-3 сантиметри. Після цього дня три не варто поливати часник, щоб в нього не потрапила інфекція.

Читайте також