Як доглядати за шкірою влітку і як підготувати її до макіяжу у спеку

Сонце і тепло завжди приносять радість влітку. І єдине, що може затьмарити цю радість, — макіяж, який розтікся. З одного боку, б'юті-індустрія втомилася від ідеально досконалих мейків, тому трохи розмазані тіні можуть виглядати навіть модно, але з іншого — шари тону і туші, що розтеклися, ще нікого не прикрашали. Влітку погодні умови диктують особливі правила догляду за шкірою і нанесення декоративної косметики, про які ми зараз і розповімо. 

Догляд за шкірою влітку і підготовка до макіяжу

Правильне очищення

Влітку воно має бути більш ретельним, адже ми пітніємо, пори забиваються, а висип може з'явитися у будь-який момент. Особливо уважно потрібно ставитися до жирної шкіри. Не забувайте про маски, що підсушують і відлущують!

Інтенсивне зволоження

Спробуйте використовувати більш легкі зволожуючі текстури вдень і живильні креми вночі. Вдень відмінно підійдуть сироватки: вони легкі, але у їх складі є концентрована кількість активних компонентів, інформує Ukr.Media.

SPF — фактор захисту від ультрафіолету

Фотостарішання ніхто не скасовував, та й наслідки від перебування під прямими сонячними променями можуть бути дуже неприємними для здоров'я. Використання засобів з SPF абсолютно не означає, що вам доведеться ходити без засмаги протягом усього літа. І вислів "Нехай помру раніше, зате з гарною засмагою" теж звучить нерозумно. Використовуючи засоби з SPF, ви досягнете того, що засмага ляже м'яко і гарно, та й протримається довше. І ніяких сонячних опіків та стресу для шкіри! Влітку навіть у місті і навіть за похмурої погоди потрібно використовувати крем хоча б з SPF-20. А тепер увага! Щоб не нашаровувати купу продуктів на обличчя, краще придбати тональний крем, що містить захист від ультрафіолету. На щастя, такі геніальні б'юті-винаходи вже є.

Декоративна косметика: варіанти для високих температур

Тональні основи для літа

Звичайно, у спеку ви маєте обирати більш легкі текстури. Можна перейти на bb- або сс-крем, а те, що потрібно "замазати", маскуйте коректором. Або ж тоном у стіку (але локально).

Мейкап-акценти

Літо — час шимерів, хайлатерів і блисків для губ, тому не соромтеся їх використовувати! А ось жирний блиск краще прибирати спеціальними серветками, а не запудрювати. Варто утриматися від використання пудри влітку — є ризик, що вона буде змішуватися з потом і закупорювати пори. Ну а надлишок шкірного сала можна контролювати, використовуючи тоніки, що матують.

Макіяж очей і губ

Якщо для макіяжу очей підійдуть стійкі засоби (тінт, водостійкий лайнер і туш), то на губи краще наносити зволожуючі пігментовані бальзами і блиски.

Бронзери

І, звичайно, літо — час бронзерів! Але не забувайте про головне правило щодо "експлуатації" такого засобу: він наноситься пухнастим пензликом на ті частини обличчя, які загоряють у першу чергу.

Читайте також