"Як Герой жив і загинув як Герой": командиру роти ЗСУ присвоїли найвищу відзнаку

Андрію Норову Президент України Володимир Зеленський присвоїв найвищу відзнаку - Героя України (посмертно). Нагороду вручили сім'ї загиблого - жінці та неповнолітній доньці.

Повідомляють у Телеграм-каналі 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців.

Киянин Андрій за позивним "Космос" в Збройних Силах з 2016-го. До війни працював бухгалтером, мав економічну освіту.

"Тому, що війна!" - коротко відповідав Космос на питання, чому він в армії.

Починав командиром відділення у 12-му окремому мотопіхотному батальйоні "Київ". Там же і отримав свій позивний "Космос", адже постійно був на позиції "Орбіта". Брав участь в боях поблизу Новоселівки Другої та Ясинуватської розв'язки поблизу Авдіївки.

Батальйон в 2018-му став підрозділом 72-ї бригади ім. Чорних Запорожців, тоді Андрій прийняв під командування роту, яка успішно виконувала бойові завдання протягом 2018 року на Світлодарській дузі.

"Я б пішов, але в мене є діти. Всі ми воюємо для дітей - щоб вони не бачили війни.", - казав Андрій про воїнів, які поруч з ним.

Відповідальний й вимогливий, але завжди залишався не лише командиром, а й побратимом. Він ніколи не відмовлявся брати лопату, зброю чи відповідальність за вчинки. Він пройшов шлях від солдата до командира роти.

"Як Герой жив і загинув як Герой", - зазначають побратими.

Захищаючи столицю Космос заплатив за наш спокій найбільшу ціну, він віддав життя в бою. Киянин, який до останніх днів боронив рідний дім.

Читайте також