Як на Рівненщині борються із зарплатами "в конвертах"?

Фото - відкриті джерела

Сьогодні засідала  обласна тимчасова комісія з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Присутніми були голови районних держадміністрацій, представники бізнесу та начальники профільних управлінь. Відтак, головними проблемами лишається відсутність офіційного працевлаштування робітників та виплата менше мінімальної заробітної плати.

Якщо говорити про райони, то ситуація із сумою виплат менше мінімальної, наступна:

Однак, як зазначив голова Березнівської районної державної адміністрації Віталій Люшин, є ряд причин, які впливають на таку статистику:

«У Березнівському районі є велика кількість працівників, які не отримують мінімальну заробітну плату, але на це є об’єктивні причини. До прикладу, у бюджетній сфері у нас 15,4 %, які не дотримуються мінімальної заробітної плати, але хочу сказати, що в освітній галузі 108 педагогів  і обслуговуючих персонал, який працює на неповну робочу ставку, визначену штатним розписом навчального закладу.

Це означає, що у невеликих школа, наприклад, вчитель фізкультури не має повне навантаження, а  тому працює на 0,5 ставки. Збільшити його просто немає можливості. Така сама ситуація і в сфері охорони здоров’я: із 12,8%, у нас 76 працівників, які працюють на неповну ставку і з них 31 – це санітарка по типовому штатному розкладу визначено 0,25 і 0,5 ставки. Це також і працівники ФАПів у невеликих селах. Тому ситуація тут стала і змінити її просто неможливо, тому що так передбачає штатний розпис. Схожа ситуація і в приватних установах. Я думаю, що ситуація стабільно така ж по всіх районах».

Щодо Рівного, то  начальник Головного управління ДФС в області Дмитро Зайцев зазначив:

"Найбільші боржиники по єдиному внеску юридичні особи - Міжнародний аеропрт "Рівне" - 5,7 мільйонів; ДП "Рівненський авторемонтний завод - 5,9;ДОСЛІДНЕ ГОСПОДАРСТВО "ГОРОДЕЦЬКЕ" - 1,5 мільйона гривень. Борг виник у звязку з несплатою платинками сум, визначених у звітах. 

Крім того, районні адміністрації також повинні забезпечувати і легалізацію працівників, тобто зарплати "в конвертах" - неприпустимі. Адже, чим менший офіційний трудовий стаж, тим менший розмір пенсії у майбутньому. 

Для цього у кожному районі створена своя тимчасова комісія із вивчення цих питань, до її складу повинні також входити і представники управління Держпраці. Однак, є установи, які вирішили діяти іншим шляхом - заключають договори цивільно-правового характеру. У такому випадку не треба сплачувати ЄСВ (якщо це не основне місце роботи особи), а також є ще деякі нюанси такої співпраці. 

Укладення трудового договору та запис у трудовій книжці захищають найманого працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав, а саме: якщо роботодавець затримує виплату заробітної плати; відмовляється оплатити виконану роботу; не додержується інших своїх зобов’язань. Відсутність офіційно оформлених трудових відносин між роботодавцем і працівником означає, що працівник не має всіх вище перелічених гарантій.

Негативним же в наших реаліях є те, що за офіційного працевлаштування працівник у більшості випадків отримує низьку заробітну плату. Це зумовлено тим, що із заробітної плати відраховують значну суму єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, а також податок на доходи фізичних осіб.

Єдиним позитивним моментом неофіційного працевлаштування як для працівника, так і роботодавця в більшості випадків є вища заробітна плата порівняно з офіційним працевлаштуванням, оскільки в такій ситуації не здійснюються відрахування із заробітної плати, її виплачують і отримують «в конвертах». Однак у такому разі держава не отримує відрахувань з доходу особи, а сама особа позбавлена названих вище прав.

Варто зазначити, що законодавством заборонено платити працівнику менше за мінімальну заробітну плату. Тому багато людей отримує офіційно мінімальну платню, і з неї здійснюють відповідні відрахування. А решта суми заробітної плати за домовленістю між працівником і роботодавцем сплачується неофіційно «в конверті».

Основними причинами цього є:

«Забезпечення мінімальною зарплатою – це мінімальний рівень, який повинен бути на всіх підприємствах Рівненщини усіх форм власності. З іншого боку, у нас ситуація із виїздом працівників за кордон, яка ставить нам певні рамки і на сьогоднішній день бізнес і підприємства інших форм власності так само мають бути більш відповідальними на сьогоднішній день, якщо вони хочуть і надалі бути конкурентоспроможними, питання фахівців, з якими на сьогоднішній день дефіцит. З цим зустрічаються більшість підприємців.

Потрібно створювати правильні і сучасні умови праці і гідно оплачувати, то люди будуть шукати собі кращих умов. Ті підприємства, які продовжують сплачувати заробітних плату «в конвертах», по-перше, нарікають цих людей на те, що вони відповідно отримують менші соціальні виплати від держави і автоматично недоплата офіційної заробітної плати на пряму впливає на кількість податків, яку отримують в районі чи місті», - зазначив голова Рівненської державної  обласної адміністрації Олексій Муляренко.

Крім того, як повідомляє прес-служба управління юстиції у Рівненській області, станом на 18 травня на виконанні в органах державної виконавчої служби Рівненської області перебуває 1613 виконавчих документів щодо стягнення заборгованості із виплати зарплати на загальну суму майже 16 мільйонів гривень

"Кожен роботодавець повинен виконувати свій обов’язок щодо оплати праці працівників. Ми робимо усе можливе, щоб громадяни отримували зароблені кошти. І маємо приклади успішних кейсів. Так, 3,7 млн грн на користь 117 працівників повернуло ПАТ «Рівнеазот». 2 млн грн отримали 553 працівники Рівненського облавтодору", - розповів Микола Станіщук.

Нагадаємо, штраф за виплату такої зарплати передбачається у розмірі 100 мінімальних заробітних плат. З першого січня 2017 року ця сума становитиме 320 тисяч гривень.

 

 

Читайте також