Як на Рівненщині святкували День щастя?

У Міжнародний день щастя співробітники РСЦ  МВС Рівненщини  завітали до вихованців Мирогощанського будинку-інтернату. 

Щастя. Тисячами слів можна описати його. Для когось  - це здоров’я, а для когось - матеріальне збагачення. Але для вихованців Мирогощанського дитячого будинку-інтернату щастя - знати, що вони потрібні. Вони особливі і для більшості усе їхнє життя проходить у стінах цього закладу. У Мирогощанському  будинку-інтернаті мешкають діти з різними порушеннями психічного та розумового розвитку, ДЦП, хворобою Дауна.

Аби хоч трішки наповнити барвами будні вихованців будинку-інтернату, працівники Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області  у Міжнародний день щастя з гостинцями завітали до особливих діток. І хоча тут проживають  не лише малолітні, а й дорослі чоловіки, яким вже давно минуло 18, проте, за словами персоналу, вони для них як діти, бо надто вже щирі, світлі і не вміють брехати, а лише фантазують.



За словами лікаря-психіатра Наталі Корчук,  вони раді будь-якій допомозі, адже у  закладі більшість вихованців не в змозі навіть самостійно сходити у туалет.

«У нас є навіть лежачі  вихованці, які постійно потребують догляду. Їм необхідні підгузки та засоби гігієни. Такі речі  як  нижня білизна, тапки, носки, постіль, миючі засоби, дизектини - завжди нам потрібні. Ми вдячні   вам за підтримку і допомогу », - додає сестра-господиня Тетяна Харчук.

Наступного разу співробітники Регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області пообіцяли привезти  футбольні м’ячі, адже саме їх замовили вихованці будинку-інтернату. Хваляться,  минулоріч виграли першість у футбольному кубку серед вихованців інтернатів, то ж нині активно готуються, щоб і  цього сезону здобути перемогу, тому новенькі м’ячі неабияк їх потішать.

Прес-служба РСЦ МВС в Рівненській області

Читайте також