Як на Рівненщині святкували Всеукраїнський день довкілля

Щорічно, у третю суботу квітня, в Україні відзначають День навколишнього середовища.У містах і селах відбувається загальна весняна толока - заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, упорядкування узбіччя, набережних, популяризація дбайливого ставлення до природи…

Цього дня була заснована UNEP (UnitedNationsEnvironmentNetwork) - Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

Напередодні великого прибирання мешканці гуртожитку Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості влаштували свою толоку.

Вихователь центруІрина Гарнага із вдячністю коментує:

«Слухачі завжди активно відгукуються на ініціативи навчального закладу, дружно та весело приступають до роботи, адже навколишня територія – це і їхнє обличчя, зона їхнього комфорту. Ми назвали свій захід «Майбутні професіонали за чисте довкілля!». Гадаю, така злагоджена командна робота – важлива якість відповідальних та ініціативних  громадян».

Майбутні кваліфіковані електрозварники, робітники фермерського господарства, перукарі, кухарі, кондитери, манікюрними, косметики, які приїхали на навчання з різних куточків України та проживають у гуртожитку РЦПТО на вул. І.Підкови,17а, подбали не лише про територію навчального закладу. Толока охопила і прилеглі місця. Гамірний «загін добровольців» власним прикладом продемонстрував:гуртом і роботу легше робити, і відпочивати веселіше!

Читайте також