Як не набрати зайвих кілограмів під час свят: поради

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Великодні та травневі свята – час для сімейних зустрічей та застіль. Під час святкування традиційно до столу подають велику кількість їжі, яка не завжди є корисною та здоровою. У Центрі громадського здоров'я дали сім порад, що робити аби не набрати зайвих кілограмів під час свят, передає Суспільне.

Ставтеся до покупок вибірково, обирайте якісні продукти

У ЦГЗ радять, якщо ви вирішили надати перевагу солодощам, обирайте кілька продуктів, але якісних. Уникайте гуртових покупок, щоби не придбати більше, ніж вам насправді потрібно.

Діліться смаколиками з друзями

Ще одна порада – якщо на Великдень вам подарували багато цукерок, пасок, печива тощо, – не з'їдайте все самі, поділіться солодощами з рідними та друзями.

"Можете відкласти частину ласощів та з’їсти їх упродовж тижня, щоб уникнути зайвих калорій", – радять експерти.

Більше рухайтеся

Щоб уникнути накопичення калорій та використати надмірну енергію – більше рухатися.

"Сімейна прогулянка, гра з м'ячем, пробіжка з хатнім улюбленцем — будь-яка фізична активність, яка вам подобається, буде корисною", – радять у ЦГЗ.

Обирайте здорову їжу

У ЦГЗ зазначили, що святковий стіл варто наповнити здоровими стравами. Зокрема, використовувати в рецептах багато овочів та цільнозернових продуктів, споживати нежирний білок, а низькокалорійні продукти зробити основою столу.

Починайте день правильно

Уникайте споживання солодощів на сніданок. Як дітям, так і дорослим варто починати ранок із поживного сніданку, який містить: овочі, фрукти, цільнозернові продукти та білки.

Шукайте альтернативу Великоднім частуванням

Також у ЦГЗ дали пораду, якщо бажаєте щось подарувати людині, то варто дарувати щось важливе, хоч і матеріальне, а не "накривати велике застілля чи скуповувати все у пекарні".

Посмакуйте трішки, але уникайте переїдання

"Навіть, якщо на вашому столі є некорисна їжа, дозвольте собі почастувати нею. Не споживайте багато, насолодіться трішки. Важливо контролювати себе та не переїдати", – додали у центрі.

Читайте також