Як не отримати відмову по мікрокредиту?

Мікрофінансові організації набагато рідше відмовляють клієнтам у видачі позики, аніж банківські установи. Згідно зі статистикою, 90% заявок успішно схвалюють впродовж 10 хвилин. Але решта 10% позичальників перебувають у групі ризику. Це люди без роботи, студенти та пенсіонери, раніше осуджені, жінки в декреті. Негативно на рішення МФО впливає кредитна історія: прострочення, наявність інших кредитів.

Отримати кредит онлайн на будь-яку картку може кожен, для цього лише потрібно адаптуватися під перелік критеріїв, які висувають МФО до своїх клієнтів. Кредитні організації використовують скоринг-тести — програми, що аналізують внесені дані та на їх основі формують рішення щодо видачі кредиту. Загалом на результат впливають такі фактори:

  •  вік позичальника;
  •  розмір бажаного кредиту;
  • сімейний стан, кількість дітей;
  •  співвідношення суми погашення до суми щомісячного доходу;
  • наявність додаткових джерел прибутку;
  • готовність надати заставу.

Але якщо навіть позичальник відповідає більшості пунктам, остаточне рішення щодо видачі позики за собою залишає служба безпеки.

П’ять способів підвищити шанси отримання кредиту онлайн на будь-яку картку

Що можна зробити, аби покращити шанси на позитивну відповідь від МФО?

Дебет з кредитом

Прибуток — один з основних факторів, що впливає на рішення МФО. Навіть не стільки прибуток, як співвідношення доходів та витрат: чим більша між ними різниця, тим вищі шанси отримати позику. Але це не означає, що потрібно подавати неправдиві дані. Краще додавайте офіційний та неофіційний дохід: більшість МФО не вимагає документального підтвердження. Отже, окрім офіційних прибутків (заробітна плата, пенсія, тощо) вказуйте й інші джерела надходження фінансів, наприклад, від оренди житла, інвестицій, дивідендів.

Офіційне підтвердження прибутків

Перевага МФО — швидкість видачі позики при мінімальному об’ємі документів. Лише частина організацій вимагає документального підтвердження ваших прибутків. Якщо ви співпрацюєте саме з таким МФО, підготуйте якнайбільше паперів: довідки з місця роботи, виписки з банку.

Застава та порука

Більшість МФО не вимагає застав та поручителів, та в анкету вносять дані щодо майна, а також контактні телефони людей, з якими можуть зв’язатися у випадку ваших невиплат. Будьте готові надати таку інформацію. Чим надійніші поручителі, тим вищі шанси на отримання кредиту. Вибирайте родичів та знайомих з гарною кредитною історією та високими доходами.

Кредит не онлайн

Якщо ви оформлюєте позику у відділені МФО, а не через онлайн заявку на сайті, підготуйтеся до зустрічі з представником компанії. Навіть у МФО «зустрічають по одежі». І в людини з відповідною зовнішністю та манерами шансів отримати позику набагато більше.

Кредитна історія

Кредитна історія — це досьє позичальника. Ця база містить інформацію про всі кредити та історію їх повернення, та доступна банкам та МФО. Навіть якщо у позичальника відповідний дохід, а кредитна історія зіпсована — отримати мікрокредит майже неможливо. Аби покращити кредитну історію, спробуйте наступне:

  •  якнайшвидше погасіть прострочений кредит;
  • скористайтеся послугою реструктуризації кредиту;
  • спробуйте взяти невелику суму, та обов’язково поверніть її своєчасно.

Усі ці способи перевірені клієнтами МФО. Якщо ви плануєте надалі користуватися їх послугами, обов’язково відповідайте описаним вище критеріям.

*На правах реклами

Читайте також