Як очистити кухонну витяжку від жиру: простий лайфхак

Витяжка набагато швидше іншої кухонної техніки може покритися жиром, і тому її необхідно часто чистити. Але це зовсім не складно, як здається на перший погляд, інформує Ukr.Media.

Першим ділом необхідно зняти решітку і помістити у звичайне 10-літрове металеве відро або схожу за габаритами каструлю.

У ємність засипте сім ложок соди, залийте воду і доведіть її до кипіння.

Відразу, як сода розчинилася, вогонь слід вимкнути, а решітку залишити в каструлі або відрі на 20 хвилин. Якщо решітка повністю не поміщається в ємність, можна потримати її 20 хвилин однією стороною, а далі перевернути і опустити в воду ще на такий же час.

Решітку дістаньте з каструлі і покладіть в ванну, яку попередньо слід застелити непотрібним рушником. Візьміть металеву губку і очистить решітку від розмоклого після соди нагару. Весь жир просто змиється, залишиться лише тільки прополоскати решітку, висушити і прикріпити до витяжки.

Якщо ж ваша решітка дуже сильно забруднена і таким способом не виходіть її очистити — є кардинальний метод, який працює 100 відсотково з усіма ступенями забруднення — берете пластиковий таз, наливаєте гарячої води та додаєте пару столових ложок "Крота"(обережно вода буде бурлити), занурюєте в цю суміш решітку на декілька хвилин, не більше, бо "Крот" може роз'їсти навіть метал до дір. І залишається тільки пройтися губкою знімаючи залишки бруду. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ — працювати з "Кротом" треба тільки у захисних гумових рукавицях.

Читайте також